Marion Hijmensen | 2toGrow

Over 2toGrow

Samen maken we het verschil

Even voorstellen. Mijn naam is Marion Hijmensen. Organisatiecoach en eigenaar van 2toGrow.
2toGrow staat voor samen groeien. Ik geloof dat je elkaar nodig hebt om een optimale ontwikkeling door te maken. Mijn passie is het creëren van beweging in de organisatie, haar mensen en teams in de richting van de ideale ontwikkelcultuur. Dit doe ik vanuit mijn waarden; eerlijkheid, respect voor iedereen, en door denken vanuit mogelijkheden op een hele praktische manier. Samen gaan we de verbinding aan.
De rode draad in mijn loopbaan is dan ook niet moeilijk te herkennen. Al meer dan 20 jaar draag ik met veel plezier en volle overtuiging bij aan de ontwikkeling en groei van medewerkers, teams en bedrijven. 

En ook thuis mag ik dit boeiende proces van ontwikkelen dagelijks meemaken en verder uitbouwen. Samen met mijn man heb ik twee prachtige dochters die ieder hun eigen ontwikkeling laten zien en zich daarin laten adviseren, ondersteunen of sturen. Net wat ze op dat moment nodig hebben. En heel belangrijk, ons ook weer laten leren door de feedback die ze bewust of onbewust geven.
Heerlijk is het dat ik zelf dagelijks mag leren van en met mijn klanten, thuis, in verenigingsverband en vanuit scholing. Ik volg regelmatig externe opleidingen of cursussen om mijzelf en daarmee mijn omgeving te verrijken.
Naast het werk wat ik doe, ben ik als coach of als moeder veel langs het hockeyveld te vinden. Ik ben graag in beweging buiten; hardlopen, fietsen of skiën. Uiteraard is goed en lekker eten dan ook belangrijk en mag ik graag nieuwe mogelijkheden ontdekken in eigen kookcreaties.

De vraag die niemand stelde

Hoe haal ik meer rendement uit mijn investering
Vijftien jaar geleden organiseerde ik trainingen als afdelingshoofd Learning & Development. Eén ding fascineerde mij enorm. Met verbazing constateerde ik dat geen enkel trainingsbureau aan deelnemers of aan mij als opdrachtgever vroeg hoe we na afloop van de training het geleerde in praktijk gingen brengen.

In mijn ogen was dit een cruciale vraag om het opleidingsrendement te verhogen. Je wilt als bedrijf toch rendement van je investering!? Maar waar ik ook trainingen inkocht, niemand stond blijkbaar stil bij de transfer van kennis naar de werkplek en het borgen van nieuwe inzichten, vaardigheden en werkwijzen in de praktijk.

“Zodra bedrijven leren niet als individuele, maar als gezamenlijke activiteit gaan zien, neemt het rendement van training en coaching exponentieel toe!”

Geef borging een centrale plek in leer- en veranderprocessen
Vanaf dat moment ben ik mezelf daarin gaan verdiepen. Op zoek naar antwoorden. Eerst door veel kennis te vergaren en opleidingen te volgen. Later door zelf methoden te ontwikkelen. Onder meer door als trainer en coach keer op keer maatwerktrainingen en teamtrajecten voor diverse bedrijven te ontwikkelen. En je raadt het al; daarbij neemt borging een centrale plek in. Zodra bedrijven het begrip leren niet als een individuele, maar als een gezamenlijke activiteit zien, neemt het rendement van interventies, training en coaching exponentieel toe!

Ik ben 2toGrow gestart vanuit het oogpunt van trainingen. Juist door de focus op het borgingsproces kwam ik samen met de klant steeds meer uit bij het uitwerken van een gewenste ontwikkelcultuur. Het doorgronden van wat de wensen zijn en wat de huidige situatie is en welke weg daarin af te leggen is, krijgt steeds meer de overhand van mijn werk. 2toGrow is daarmee gegroeid tot een bureau voor organisatiecoaching, waarbij het geven van trainingen inmiddels een interventie is geworden. Samen groeien optima forma!

Picture of Bram Loeffen - Projectmanager Slachtofferrechten/ beoordelen en beschermen

Bram Loeffen - Projectmanager Slachtofferrechten/ beoordelen en beschermen

De trainingen werden door Marion goed uitgevoerd en de feedback en waardering van de deelnemers was zeer positief.
Na wat telefonisch informatie uitgewisseld te hebben zijn wij zaken gaan bespreken en hebben wij een start gemaakt met jou als coach voor diverse mensen/groepen. De eerste sessies met onze medewerkers zijn meteen goed ontvangen en men is enthousiast geraakt over de aanpak, je persoonlijke bemoeienis en/of de getoonde empathie. Uiteindelijk was ons doel om mensen beter te laten functioneren. Dit doel is bereikt. Door de diversiteit van de medewerkers en hun specifieke ontwikkelingen/persoonlijkheden zien wij ook dat het voor de ene wat sneller/beter gaat dan bij een ander. Wij blikken tevreden terug op je sessies. Mocht dit niet het geval zijn dan hebben wij overleg. Gezien de regelmatige terugkomdagen kun je zeker stellen dat wij tevreden zijn over je aanpak alsmede de bereikte resultaten. De samenwerking tussen de medewerkers en jou verloopt goed. Ook ons contact als opdrachtgever/opdrachtnemer is prettig en goed.
Als ik een vraag krijg of je voor ons goed werk verricht en je bij een ander kan aanbevelen sta ik daar zeker positief in.

Marion Hijmensen

Droomt groot, denkt praktisch
Marion startte in 2013 met 2toGrow. Van daaruit werkt ze enthousiast aan haar grote passie; bedrijven begeleiden op weg naar succes. Samen het onmogelijke mogelijk maken. Altijd met concrete doelen voor ogen die voldoende uitdagen én tegelijkertijd realistisch zijn.
Ze gelooft in de kracht van het aangaan van de onderlinge verbinding. Samen in gesprek, samen zoeken naar mogelijkheden en samen leren. En die kunst kan je leren.

Waarom u Marion Hijmensen wilt inschakelen:
• Ervaren trainer en procesbegeleider
• Gespecialiseerd in borging van vernieuwing (gedrag, kennis, processen) in organisaties
• Altijd met focus op de dagelijkse praktijk en ervaringsgericht leren
• Creatief in het bedenken van oplossingen en werkvormen
• Binnen werken als het nodig is, naar buiten als het kan
• Weet altijd beweging te creëren
• Resultaatgericht met een focus op samenwerken
• Energiek, enthousiast en inspirerend

Over 2togrow Marion Hijmensen
Scroll naar boven