De directie is eruit; de organisatie moet met de markt mee veranderen. Maar hoe?

Met die vraag gaan ze naar HR, naar Marketing & Communicatie en ook Operations mag meedenken in; hoe gaan we deze verandering nu het beste aanpakken?

Deze verandering kan van alles zijn;
– totaal andere koers;
– klantgerichte manier van werken;
– commerciële slagkracht aanbrengen;
– introductie van het nieuwe werken;
– een nieuwe missie of juist een nieuwe strategie.

Eigenlijk maakt de verandering zelf nog niet zoveel uit, maar meer de weg er naar toe. Wil je je mensen meekrijgen in de verandering, dan zal je ze erbij moeten betrekken. 

Het directieteam heeft zichzelf een doel gesteld en dat doel moet gehaald worden voor een bepaalde tijd. Dat kunnen zij niet alleen. Zij kunnen dat alleen met hun medewerkers bereiken.
En aan jou de schone taak om dat te creëren.

Het team van Jump Movement helpt je hier graag mee. Wat het uiteindelijke doel ook is, mensen moeten eerst in beweging willen komen naar dat doel. Om dit te creëren heeft Jump Movement een mooie tool ontwikkelt: de Jump Movement methode!

Wat houdt Jump Movement in?
Jump Movement is een methode waarin je aan de hand van een draaiboek van 7 stappen zelf in beweging komt, of je medewerkers in beweging laten komen, richting een vooraf gesteld doel.

Je medewerkers doorlopen in kleine groepen van maximaal 6 personen in een periode van 3 maanden 4 keer over zo’n korte sessie van 2 uur. Tussendoor ontvangen ze nog diverse triggers en evaluatievragen, zodat we samen een rapportage kunnen maken over de voortgang. De teams worden begeleid door speciale JumpMasters. Dat zijn je eigen medewerkers die door Jump Movement zijn getraind om deze sessies te begeleiden.

De kracht van de methode zit in: 
– de vraagstelling achter de te doorlopen stappen;
– de aktie gerichtheid na het zetten van de stappen;
– de herhaling;
– de motivatie vanuit de interactie met elkaar;
– de veiligheid van een kleine groep;
– het feit dat het door eigen mensen wordt begeleid.

Door deze methode in te zetten komen je mensen uit zichzelf in beweging richting het doel wat je vooraf goed met elkaar doorneemt. Je staat verstelt van de beweging die voelbaar wordt in de organisatie.

Waar kan je Jump Movement voor inzetten?
Dit kan heel divers zijn. Het kan aan het begin van het verandertraject zijn om de beweging richting openheid te creëren . Maar het kan ook halverwege in gezet worden als onderdeel van een trainingstraject. De methode is namelijk een hele mooie methode om nieuw gedrag in te laten slijten en bewustwording hierover te bewerkstelligen.
En het kan ingezet worden aan het einde van het traject om ervoor te zorgen dat de medewerkers nog ondersteund blijven in dit veranderproces. Hoe groot of hoe klein de verandering ook is.

Hoe kan ik beoordelen of Jump Movement iets voor mijn organisatie is? 
Dat kan heel eenvoudig door eerst zelf een gratis Jump sessie te ervaren. Door je eigen ervaring voel je de kracht van deze methode. Daarna kan je pas bepalen of en op welke manier dit iets voor jouw afdeling of organisatie kan zijn.
Je kan een persoonlijke sessie aan vragen, maar nog mooier is het om dit vrijblijvend in een team te ervaren. Dat kan je eigen team zijn, of een speciaal hiervoor samengesteld team. Het mooiste is het als dit team een dwarsdoorsnede van de totale organisatie is. Belangrijke voorwaarde is dat het team niet groter is dan maximaal 6 personen.

Heb je interesse in je eerste Jump of brand je nog van de vragen? Laat dan hiernaast je gegevens achter en ik neem geheel vrijblijvend contact met je hierover op.