Coaching! Een modegril of echt van toegevoegde waarde?

Coaching bureaus steken als paddenstoelen de grond uit. Iedereen die maar een beetje een goed gesprek kan voeren, noemt zich tegenwoordig coach. En het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een coach moet hebben om er bij te horen. Ja, dat klopt!
Niet om erbij te horen, maar wel omdat het goed is.

Hoe leren mensen het beste? Dat is uiteraard per persoon verschillend. Wat wel bekend is dat door één op één aandacht te schenken aan de ontwikkeling, deze vele malen vlotter gaat, dan wanneer je in een groep jouw deel moet pakken.
Een goede trainer houdt hier rekening mee in zijn programma, maar dan nog blijft het werken in een groep met verschillende belangen, wensen en mogelijkheden. Door de training aan te vullen met coaching kan iemand de persoonlijke begeleiding krijgen die nodig is om de nieuw verworven kennis/kunde/gedrag ten uitvoer te brengen.

Immers; alles wat je aandacht geeft, groeit! Hoe persoonlijker, hoe beter!

2toGrow maakt het nog persoonlijker, door 3 manieren van coaching aan te bieden. Zodat er ook echt gekozen kan worden wat het beste bij de persoon en de situatie past.

2toGrow biedt 3 coachingsmogelijkheden aan, namelijk:
1. Persoonlijke coaching; coaching op basis van een specifieke coachvraag die zowel werkgerelateerd is als betrekking heeft op de persoon in kwestie zelf. Voorbeelden kunnen zijn; moeite hebben om prioriteiten te stellen, andere leiderschapsstijl kunnen toepassen, bepalen waar ben ik nou echt goed in.

2. Coaching on the job; kan zijn op basis van een specifieke coachvraag waarbij de coachee in de praktijk gevolgd en gecoacht wordt. De aanleiding kan de training zijn waarin we het geleerde in de praktijk toegepast moet worden waarin iemand gecoacht wordt. Voorbeelden kunnen zijn; telefonische acquisitie en omgaan met bezwaren, goed salesgesprek voeren, voorzitten van een vergadering, (functionerings)gesprek voeren met medewerkers.

3. E-coaching; Een specifieke coachvraag wordt per mail/Skype gesteld en beantwoord op dezelfde wijze en eventueel aangevuld met een specifieke coachopdracht. Dit kan ook gaan om individuele situaties, maar is tevens een mooie optie voor complete trainingsgroepen.

In de huidige tijd van de vergrijzing en ontgroening en het verlies van adequate kennis en vaardigheden is het coachen en begeleiden van jong talent cruciaal geworden. Daarom biedt 2toGrow u de mogelijkheid aan tot het volgen van een coach-de-coach training. In deze training leert de professional hoe hij/zij het beste anderen kan coachen. Op deze manier bent u binnen uw eigen organisatie in staat coaching aan te bieden als belangrijk onderdeel van een goede leercultuur.